Zondag 6 januari 2019

André Brasseur & Band

De comeback van André Brasseur is een van de mooiste muziekverhalen van de jongste jaren. De koning van het Hammondorgel keert na 40 jaar in de vergetelheid terug met een jonge en straffe begeleidingsgroep.

Hij pakt Pukkelpop in en stapelt de uitverkochte zalen en de onderscheidingen op elkaar. En het beste moet nog komen voor de 78 jaar oude virtuoos. Brasseur brengt anderhalf uur stomend spelplezier waar geen mens stil kan bij blijven zitten.

https://www.andrebrasseur.org/


Programma:
17h30 Doors
19h00 The Great Belgian Songbook in XYZ lounge (voor tickethouders)
20h30 André Brasseur & Band
22h00 DJ Bobby Ewing in XYZ lounge (free entrance)
01h00 End


Voorverkoop: €18
Aan de kassa: €25

Het middenplein, met foodtruck, is doorlopend open. Let op, plaatsen in de XYZ lounge zijn beperkt tot 120 personen. Eigen drank is niet toegestaan in onze lounge, tent en middenplein.

Voorprogramma

T.G.B.S.

The Great Belgian Songbook is een bezwerende en begeesterende trip door de nationale muziekgeschiedenis. Met de swing van jazz en met de herkenbaarheid van pop. Gebracht met schwung, lef, enthousiasme en humor. Marc Bonne (drums), Jean-François Assy (cello), David Thomaere (piano) en Jo Hermans brengen jullie Belpoptoppers. Het zijn naoorlogse, bekende en minder bekende nummers met een verhaal en een bijzondere dynamiek. De selectie gebeurde in overleg met Jan Delvaux. De liedjes werden gedemonteerd en op een originele en verrassende manier weer in mekaar gepuzzeld. ‘La chanson des vieux amants’ van Jacques Brel krijgt de funk van Quincy Jones en ‘Somebody that I used to know’ van Gotye wordt hedendaags klassiek.

Na het concert

Bobby Ewing

DJ Bobby Ewing verzorgt de afsluiter van deze Zebrawoods-editie. In ware Belpop Bonanza stijl gebruikt hij muziek, bakken enthousiasme en humor om het interessante verleden en heden tot leven te wekken.

https://www.facebook.com/djbobbyewing/